ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ДСБ ще бойкотират на вота на недоверие срещу кабинета

Migration Image

ДСБ няма да участва в гласуването на вота на недоверие къмnbsp;кабинета Борисов утре. Това обявиха от партията по време на редовната си пресконференция в началото на седмицата. ldquo;Няма да бъдем в пленарна зала,nbsp;за да не поддържаме кворумаrdquo;, обясни зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев.

Вотът на недоверие бе внесен в четвъртък от БСП и ДПС заради несправяне на правителството с престъпността и проблеми в съдебната система . Поводът бе доклада на Брюксел за напредъка на страната ни.

Преди гласуването на вота в пленарната зала утре депутатите от ДСБ ще призоват в декларация и много мотивирано партньорите си от Синята коалиция също да се включат към своеобразния бойкот. Според Кънев решението народните представители от партията да напуснат пленарната зала по време на гласуването не трябвало да се тълкува като подкрепа за ГЕРБ, тъй като такава не можело да има към политика, която се е провалила. Той припомни, че за втори път тъмносините ще отиграят подобен сценарий. Първият беше при вота на недоверие срещу вътрешния министър Цветан Цветанов през юни 2011 година. Товага от Синята коалиция напуснаха залата, припомни Радан Кънев.

Според него двете последователни правителства, критикувани вnbsp;доклада на Европейската комисия по правосъдие и вътрешен ред, са вкарали мафията в ЕС, а не българските граждани в Европа.

ldquo;Няма да участваме във вота и защото смятаме, че национално съгласие, което е необходимо за справяне с тежките констатации в доклада, в 41-то Народно събрание нямаrdquo;, подчерта Кънев.

От своя страна Петър Москов коментира, че вотът на БСП им е необходим, за да критикува ГЕРБ, а на управляващите, за да прехвърлят отговорността върху социалистите и тройната коалиция. Затова ДСБ няма да участва в подобен спор, добави още той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст