ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Държавата пак продава Терем – Ген. Владимир Заимов

Migration Image

Агенцията за приватизация отново предлага на инвеститорите миноритарния дял от два завода на военния комплекс Терем. Става въпрос за 26% от Терем – Ген. Владимир Заимов ООД в Божурище и 34% от Терем-Георги Бенковски ООД в Пловдив.

Началната цена за държавния дял от 74 877 дяла в предприятието в Божурище – 1.305 млн. лева. Преди година Агенцията за приватизация се опита да го продаде, но до сделка не се стигна.

Контролният пакет в двете компании държавата продаде в края на 2008 година. Купувачът на Ген. Владимир Заимов е Промакс 99.

Кандидатите за Терем-Ген. Владимир Заимовldquo; трябва да се занимават с производство или търговия с военна техника и боеприпаси и да имат поне 10 млн. евро оборот общо за последните три години. Очаква се компаниите да са на печалба за този период и да имат разрешително за внос и износ на оръжия. Освен това те трябва да имат достъп до класифицирана информация и поне пет години опит в изработването на радиолокационна техника.

В конкурсите нямат право да участват офшорни компании, консорциуми, фирми, създадени специално за покупката, лица с просрочени задължения към държавата, такива в ликвидация, несъстоятелност или осъдени за банкрут.

Срокът за покупка на документи за конкурса е 12 дни след обнародване на съобщенията в bdquo;Държавен вестникldquo;, а за подаването на офертите е 115 дни. Цената на информационния меморандум е 8 хил. лева. Депозитът за участие в покупката на Терем-Владимир Заимов е 300 хил. лева.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст