ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Местан: Влизането в Шенген се превръща в химера

Migration Image

Влизането в Шенген се превръща в химера и това е темата на днешния вот, заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Лютви Местан по време на дебата по вот на недоверие към правителството на ГЕРБ. Той допълни, че всяко правителство е реализирало конкретна стратегическа цел. Местан даде за пример кабинетите Костов и Скаскборуггтотски, които са осигурили членство ни в НАТО, а това на Станишев – в ЕС.

bdquo;Като съвносители на вота на недоверие, отговаряме на внушенията, че едва ли не свързваме вота с терористичния атентат в Бургас. Не това не е повод за вота на недоверие. Да се откажем от вота заради този атентат означава, че той е успял, защото може да измести дневния ред на политиката в Българияrdquo;, заяви още Местан. Според ДПС в борбата с тероризма не е възможно да има държави, които да се осмислят като острови на сигурността. Но в същото време фактът, че никой не е застрахован от атентати, по никакъв начин не снема отговорността на управляващите за балансирана външна и вътрешна политика, посочи Местан. Той бе категоричен, че бомбената атаката на летище Сарафово поставя на дневен ред редица въпроси, най-важният от които е дали има пробив в националната ни сигурност или е случайно стечение на обстоятелствата. И в двата случая обаче е нужно преосмисляне на компетентностите, каза още Местан. Той попита какъв е реалния ефект от огромните средства, заделяна у нас за сигурност, поставящи страната ни на едно от първите места в Европа, и реалните резултати.

Различните влияния в съдебната система и отсъствие на системна борба с корупцията по високите етажи поставя под въпрос самата демокрация, категоричен бе Местан. България се отдалечава от Европа, при нейното управление България се деевропеизира. ЕК не иска повече да оценява това управление, ще оцени следващо, защото не вярва в ресурсите на това правителство да се самокоригираrdquo;, заяви още зам.-председателят на ДПС.

Той припомни още веднъж, че в доклада на Европейската комисия за напредъка на България само 2 години от общо 5 се отнасят аз Тройната коалиция. Не се притесняваме да кажем, че Тройната коалиция остави в наследство механизма за сътрудничество и проверка, но нали вие дойдохте на власт с обещание, разширихте и задълбочихте, каза още Местан, обръщайки се към ГЕРБ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст