ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Станишев: Брюксел вдигна ръце от управлението на ГЕРБ

Migration Image

Никога в доклада на Европейската комисия не е имало толкова тежки и убийствени оценки, колкото сега. С тези думи лидерът на социалистите Сергей Станишев започна изложението на мотивите си за петия пореден вот на недоверие към кабинета bdquo;Борисовldquo;, поискан заради провала в областта на съдебната система и организираната престъпност. Той бе внесен преди седмица от парламентарните групи на БСП и ДПС.

Станишев определи решението на Брюксел да продължи наблюдението над страната ни като провал на управлението на премиера Бойко Борисов. По думите му е отбелязан и натискът на политици върху съдии. ldquo;Фундаментът на българската демокрация е подкопанrdquo;, изтъкна още лидерът на левицата.

Правителството няма подкрепата нито на държавите членки, нито на ЕК. Брюксел вдигнала ръце от правителството, като доказателство за това е, че следващата оценка на Брюксел ще е след 18 месеца, добави още Станишев.

Според него влизането в Шенген става все по-далечна цел. ldquo;ГЕРБ няма право да съдържа в името си думите bdquo;европейско развитие, тъй като това ще е първото правителство, което не е постигнало нито една стратегическа цел, свързана с европейското ни развитиеrdquo;, посочи още Станишев.

Той посочи, че над 60 лобистки закона са прокарали управляващите.bdquo;Властта корумпира, а абсолютната власт корумпира абсолютно, каза още Станишев.

Той коментира и ширещата се у нас полицейщина, която се проявява към обикновените хора, а големите престъпници остават ненаказани. ldquo;Днес в България всеки може да бъде арестуван, проснат по очи и обвинен. А след това – дори и да бъде оправдан, никой няма да му се извини, заяви лидерът на БСП, давайки за пример лекарите от Горна Оряховица.

Той определи реформите на кабинета като безнадеждни и отчаяни. Доказателство за това бил вчерашния протест на митничарите, които трябва да се преместят в Русе.

Лидерът на БСП призова всички депутати с гласа си ясно да кажат справя ли се ГЕРБ или не. В противен случай, който гласувал като въздържал се, означавало, че подкрепя ГЕРБ, изтъкна още Сергей Станишев.

Да чуят мотивите за искания вот на недоверие в парламента дойдоха едва трима министри – вътрешният Цветан Цветанов, съдебният Диана Ковачева и на отбраната Аню Ангелов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст