ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Масирани проверки започна Изпълнителната агенция по лозата и виното

Migration Image

Изпълнителна агенция по лозата и виното предприе серия от масирани проверки на предприятия и търговски обекти съвместно с Комисията за защита на потребителите за нередности при производството, получаването, преработката и търговията на гроздето, предназначено за производство на вино, винен оцет и на продуктите, получени от грозде и вино. Това съобщи Министерството на земеделието и храните. Проверяват се произходът и съдържанието на продуктите, както и документацията съгласно изискванията на Закона за виното и спиртните напитки. От началото на летния сезон са засилени проверките по Черноморието и най-вече към хотелите предлагащи пакетите bdquo;all inclusiverdquo;.

Екипи на Комисията за защита на потребителите и Изпълнителната агенция по лозата и виното инспектират производствени и търговски обекти, предлагащи вино. Проверяват се винарски предприятия и хотели за установяване на качеството на продуктите.

Агенцията ще продължи масираните проверки, като приема и сигнали за установени нерегламентирани продажби на вино на територията на страната. Нарушителите се санкционират от компетентните и контролиращите органи на Република България, съгласно Закона за виното и спиртните напитки.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст