ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Общо 80 души гасят пожара в общините Тополовград и Гълъбово, включват се 50 военни

Migration Image

Общо 80 души гасят пожара в общините Тополовград и Гълъбово. Днес се включват и 50 военнослужещи, съобщи МВР. Втори ден пожарникари, работници от горските стопанства и доброволци се борят с огнената стихия в Сакар планина. Огънят тръгна вчера следобед от нива в землището между общините Тополовград и Гълъбово. Горят около 3 000 декара. Обстановката остава сложна. Към момента няма пострадали хора и опасност за населените места в района.

Дейностите по овладяването на пожара се координират от кризисен щаб, поддържат се контакти с областните и общинските ръководства. На терена работят над 50 пожарникари с 15 автомобила от областните управления bdquo;Пожарна безопасност и защита на населениетоldquo; в Хасково, Стара Загора и Ямбол. Днес ще бъдат изпратени екипи от Пловдив и Кърджали. Участват още групи от горското стопанство с високо проходима техника. Верижни машини извършват просеки.

Тази сутрин екипите по гасенето ще бъдат сменени. Пътят Голяма звезда ndash; Главан остава затворен за движение, поради силното задимяване и опасност от пътни произшествия.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст