Адвокати бойкотират Килърите

СГС Дело Килърите

Адвокати продължават да бойкотират делото Килърите. Откакто е започнал процесът за поръчкови убийства почти не минава заседание без отсъствие на някои от защитниците на подсъдимите. Не направи изключение и днешното заседание по делото срещу престъпната група в Шуменския окръжен съд. На него не се явиха титулярните адвокати на четирима от подсъдимите ndash; Янко Попов, Райчо Стойнев, Георги Вълев и Петър Атмаджов. Съдът обаче веднага назначи на тяхно място резервни защитници и така процесът продължи без отлагане. Магистратите парираха опитите на един от адвокатите делото да бъде отложено заради липсата на упълномощените защитници, защото те са били редовно призовани и няма уважителна причина за тяхното отсъствие от залата.

На делото беше изслушана съдебно-техническа експертиза относно маршрутите на три двойки SIM-карти, ползвани в началото на юли 2009 г. от подсъдимите Петър Стоянов, Васил Костов и Владимир Филев- единият от извършителите на убийството на бизнесмена Румен Рачев, извършено на 3 юли 2009 г. в Шумен.

Заключението на експерта е, че картите са се ползвали или от едно лице, или от две лица, които са се движили неотлъчно заедно в този период. Маршрутите на придвижване бяха онагледени с компютърни презентации, изготвени от вещото лице.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст