Маргарита Попова: В съдилищата трябва да работят мотивирани хора

Migration Image

Вълнувам се от проблемите на съдебната система, защото това е в основата на демокрацията, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова, след като посети Центъра за деца със специални нужди на фондация bdquo;Карин домrdquo; край Варна. От месеци се говори за икономическа криза и за финансови проблеми, а в основната на всички тези неудачи стои и отчасти правосъдието, добави още Попова. Според нея въпросите за съдсебната система и кадри в нея не трябва да звучат като нелогични. bdquo;Съдилищата трябва да са добре структурирани институции, в които работят мотивирани хораrdquo;, категорична бе Попова. Според нея за да стартира проектът за Съдебната палата във Варна, държавата трявба да намери необходимите финансови средства.

По време на посещението си в дома за деца със специални нужди вицепрезидентът посочи, че е време подобни проекти да стават все по-популярни. Тя не скри обаче, че има и много домове, които изпитват финансови трудности и правителството е наясно с това.

ldquo;Необходима е още ранна интервенция, работа в екип, за да оказва помощ както на деца, така и на техните родителитеrdquo;, посочи още вицепрезидентът. Въпреки добрата работа на специалистите в тези домове, децата имат нужда от социализация, каза в заключение Маргарита Попова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст