Павлова: Преасфалтират 3 км. и от лот 4 на „Тракия“

Migration Image

Три километра от лот 4 на автомагистрала bdquo;Тракияrdquo; ще бъдат преасфалтирани, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, след като направи проверка на трасето. Участъкът, който свързва Ямбол с Карнобат, е с дължина 49 километра, а строител на обекта е bdquo;Холдинг пътищаldquo;.

Причината за преасфалтирането на част от отсечката е заради несъответстващи нива, а не заради некачествен алфалт, увери още министърът. С тази промяна плановете на управляващите да пуснат предсрочно в началото на август участъка от магистрала bdquo;Тракияldquo;, който да извежда трафика за морето до пътен възел Петолъчката, се провалиха и в най-добрия случай по него ще може да се минава през септември. bdquo;За нас най-важно е качествотоldquo;, отсече регионалният министър.

Ще бъдат премахнати два километра циментова стабилизация и един километър асфалтово покритие, уточни Павлова. Тя все пак похвали строителя, че е създал добра организация за бързото изграждане на пътния участък. Завършен е и строежът на най-голямото и сложно съоръжение от цялата автомагистрала, а именно мостът над река Тунджа.

Регионалният министър призова бизнеса да насочи инвестициите си към изграждането на бензиностанции по новата магистрала bdquo;Тракияldquo;, която трябва да бъде завършена съвсем скоро. bdquo;Отговорните институции ще съдействат на фирмите това да се случи по най-бъзрия начинldquo;, увери Павлова. Тя се обърна и към мобилните оператори, които по думите й трябвало да подобрят обхвата на клетките си. bdquo;Все още на много места от трасето той се губиldquo;, коментира още строителният министър.

В средата на юли беше открит лот 3 на магистралата, който свързва Нова Загора и Ямбол. 35-километровият участък от bdquo;Тракияldquo; бе пуснат предсрочно. Дни преди да бъде пуснат се наложи гръцката фирма bdquo;Акторldquo;, която изграждаше участъка, да преасфалтира от 17 км от него, заради използвани некачествени материали.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст