Зам.-директорът на Сикрет сървис похвали работата на полицията ни

Migration Image

bdquo;Когато кажем България и МВР, ние имаме предвид добър приятел, сигурен и надежден партньорldquo;, Това заяви заместник-директора на Сикрет Сървис А.Т. Смит по време на среща си с главния секретар на МВР Калин Георгиев и шефа на Главна дирекция ldquo;Национална полицияldquo; Ангел Антонов, които са на посещение в САЩ.

Двамата разговаряха и с помощник-директора по оперативната дейност Пол Мориси, както и с ръководители на основните оперативни звена на Сикрет Сървис ndash; по киберпрестъпленията, по финансовите престъпления, по фалшивите парични знаци. Двамата посетиха и специализирани технологични и криминалистически лаборатории на службата.

Беше обърнато специално внимание върху престъпленията в интернет пространството. Бе подчертано, че с напредването на технологичните достижения все повече се интернационализира организираната престъпност и съпътстващите я дейности. Затова е необходимо непрекъснато подобряване на двустранното сътрудничество между правоохранителните органи и най-вече съвместната оперативна работа в реално време.

Американската страна изрази готовност да продължи да подпомага българските служби с провеждане на различни по характер обучения и тренировъчни курсове.

При срещите в оперативните звена на службата бяха обсъдени конкретни елементи от съвместната оперативна дейност в областта на киберпрестъпленията, фалшивите парични знаци и престъпленията във финансово-кредитната система.

Работната визита на Калин Георгиев и Ангел Антонов продължава с посещение във Федералното бюро за разследване.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст