Пипнаха майстори на скимери

Migration Image

Служители на сектор Борба с организираната престъпност задържаха трима мъже от Силистра , занимавали се с изработване и продажба на устройства за източване, или така наречените скимери, съобщиха от МВР.
Операцията е проведена вчера на територията на областния град и е резултат на предварителна оперативно-издирвателна работа. В хода на разследването антимафиотите успели да идентифицират участниците в престъпната група и организирали внимателно наблюдение над тях. Те издебнали бандитите и пристъпили към задържането на двама от тях -nbsp; Т.Р. (на 27 г.) и И.П. ( на 33 г.)в момент, в който се опитвали да изтъргуват две от самоделни устройства за манипулиране на АТМ-и. По-късно, в дома му в Силистра, е задържан и третият участник ndash; П.Б. (28 г.), за който се смята, че е ръководел престъпната дейност.
Извършени са претърсвания в жилищата на мъжете, където са намерени инструменти за изработване на скимиращи устройства. Иззети са също компютърни конфигурации, използвани от групата. Тримата, които имат предишни подобни прояви, са задържани за срок от 24 часа и се очаква прокуратурата да продължи срока на задържането им до 72 часа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст