УниКредит връща Купата на Шампионската лига в Италия

Migration Image

УниКредит връща Купата на UEFA от Шампионската лига отново в Италия в четвъртата година от обиколката на най-ценния европейски трофей. Обиколката започна през 2009 г., когато европейската банкова група постави началото на партньорството си с Европейската футболна федерация.

В първата година на обиколката купата премина и през България в края на септември, когато за няколко дни близо 25 хил. фена успяха да се снимат с трофея.

Обиколката на приза от Шампионската лига отбелязва началото не само на новия сезон на футболния турнир, а и на новия цикъл на спонсорство 2012-2015, който въвежда новите договорени права за УниКредит. В тях се включва и правото групата да бъде Официалната банка на UEFA Champions League. Като част от новия спонсорски договор УниКредит получава статута на единствен доставчик на официалната съдийска монета за мача, с която главният рефер ще провежда жребия между отборите преди началния сигнал на срещите.

До 22 октомври купата на UEFA ще мине през девет италиански града с начало в Милано на Пиаца дел Дуомо и големия финал в Рим. Футболните фенове ще имат възможността да се снимат с трофея и да се срещнат с известни футболни играчи.

По пътя към последната си спирка в Рим (между 19 и 22 октомври), червеният камион на обиколката на купата ще спре в Торино, Болоня, Палермо и Неапол, където безплатно изложение ще отвори врати за публиката, за да представи най-желания трофей, в рамките на завладяващата атмосфера на най-престижното европейско клубно футболно първенство.

По-малки спирки са предвидени във Верона, Венеция и Флоренция, където публиката ще може лично да се снима с трофея.

Наред с тазгодишния запомнящ се вид на изложението, наподобяващо стадион и наречено bdquo;УниКредит Аренаldquo;, обиколката на Купата на UEFA предлага и вълнуваща програма: сред най-хубавите моменти за всички футболни фенове е шансът да се снимат с трофея и да получат снимката си онлайн след това, както и раздаването на автографи от известни футболни посланици, като Кафу, Луиш Фиго и Рууд Гулит.

Решихме да доведем обиколката на купата обратно в Италия, защото това е стратегическа страна за групата ни, където се развива повече от 45% от бизнес дейността. Това заяви Паоло Фиорентино, заместник генерален управител и главен оперативен директор на УниКредит. Не всеки ден можеш да видиш купата на главния площад в града си и да имаш шанса да се снимаш с нея. След като обиколихме Европа през изминалите години, сега връщаме купата в Италия, която е една от най-успешните футболни страни в Шампионаската лига, а сред зрителите има висока степен на разпознаваемост на спонсорството. По този начин довеждаме купата до хората и правим бранда си по-видим, каза още Фиорентино.

Обиколката на купата е най-върховното събитие, тя носи добри спомени и емоции. Това е магическо събитие и се вълнувам, че пак ще съм част от него тази година. Това заяви футболистът Лиуш Фиго, посланик на УниКредит за обиколката на купата на UEFA в Милано.

Шампионаската лига по футбол има дълга и забележителна история и е връхна точка на европейския футбол. Италианските клубове, треньори и футболисти играят важна роля в създаването на тази история, а самата купа представлява най-голямата награда в състезанието. Когато купата и УниКредит посетят няколко италиански града, футболните фенове в Италия ще имат възможността да прекарат незабравим момент с купата и да помечтаят за бъдещ успех. Това заяви Дейвид Тейлър, главен изпълнителен директор на УЕФА Ивентс.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст