Данъците и икономиката в основата на дебата между Обама и Ромни

Migration Image

Данъците, дефицитите и начините, по които може да се съживи американската икономика бяха основните теми, върху които дебатираха кандидатите за президенти на САЩ Барак Обама и Мит Ромни в първия си публичен дебат от началото на кампанията.

Настоящиет държавен глава атакува опонента си с тезата, че ако приложи планът си за съкращаване на бюджетния дефицит, без увеличаване на данъците, това ще доведе до принудително намаляване на разходите за образование и здравеопазване. bdquo;Ако Ромни предприеме подобен небалансиран подход, това ще съсипе инвестициите ни в училищата и образованието, като ще доведе да 30% съкращения в основната програма за пенсионери в старчески домове, за деца с увреждания. Това не е правилната стратегия за нас, за да продължим напредrdquo;, заяви Обама. bdquo;Преди 18 месеца Ромни се застъпваше за този данъчен план, а сега- пет седмици преди изборите, той твърди, че неговата голяма дръзка идея bdquo;не е толкова важна, каза още държавния глава.

Мит Ромни обвини Обама, че разпространява погрешни твърдения за плана му да намали данъците. Споредnbsp;бившия губернатор на щата Масачузетс втори мандат на Обама ще доведе до хронична безработица и намаляване на доходите. bdquo;Ако Обама бъде избран повторно, ще станете свидетели на смачкване на средната класаrdquo;, заяви Ромни. Той предупреди, че прекомерните регулации на сегашния стопанин на Белия дом вредят на американската икономика. bdquo;Обезпокоен съм, че пътя, по който се движим сега, е неуспешен. Ще възстановя жизнеността, която може да накара САЩ да функционират отновоrdquo;, заяви още Ромни.

Пет седмици преди изборите за нов държавен глава на САЩ проучванията на общественото мнение сочат, че Обама води в най-важните щати, които може да се окажат решаващи за победителя, но като цяло двамата кандидати са с напълно изравнени възможности.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст