Плевнелиев присъства на заключителния етап на командно-щабното учение „Траен мир – 2012“

Migration Image

Президентът Росен Плевнелиев, военният министър Аню Ангелов и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов ще присъстват на заключителния етап на командно-щабното учение bdquo;Траен мир ndash; 2012ldquo;, което се провежда от 2 октомври на Полеви учебен полигон bdquo;Коренldquo;.

В маневрите участват близо 900 военнослужещи с въоръжение и техника от поделенията в Пловдив, Стара Загора, Асеновград, Сливен, Мусачево и София. Подготовката е съсредоточена върху достигане на необходимите оперативни способности и оперативната съвместимост на военните формирования при участие в операция в състава на многонационални съвместни оперативни сили по възстановяване и поддържане на мира.

Официалната церемония по посрещането на президента и върховен главнокомандващ въоръжените сили ще започне в 10 часа. След края на командно-щабното учение министър Ангелов ще проведе среща с военнослужещите от Сухопътните войски, които участват в bdquo;Траен мир ndash; 2012ldquo;. По-късно същия ден той ще проведе среща и с военнослужещите от Хасковския гарнизон.

Министър Ангелов и генерал Симеонов ще участват в тържествената проверка (заря) за отбелязване на 100-годишнината от началото на Балканските войни, която ще започне в 20.30 ч. на централния площад в Хасково.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст