Здарвният министър открива Националния форум за грип

Migration Image

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще открие в парламента Националния форум за грип – 2012 г., който се провежда за трета поредна година под патронажа на Комисията по здравеопазване към 41-ото Народно събрание.

На срещата ще бъде представена Националната програма за повишаване на ваксиналния обхват на населението срещу сезонния грип. Сред дискутираните теми ще бъдат и необходимостта от противогрипните ваксини, ползите от едновременна ваксинация срещу грип и пневмококови инфекции при възрастни пациенти, както и ролята на медицинските специалисти за увеличаване обхвата на ваксинираното население.

Презентации по отделните теми ще направят водещи български епидемиолози – националният консултант по епидемиология проф. Мира Кожухарова, главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, представители на специализирани лечебни заведения и на медицински дружества. Препоръките на Световната здравна организация за имунизацията срещу сезонен грип ще бъдат представени от д-р Пернил Йоргенсен, представител на Европейски регионален офис на СЗО – Програма по грип и други респираторни патогени.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст