Джамбазки: Случаят с Опиц е следствие от разпада на държавната власт

Migration Image

Българската държавна власт ни е отказала защита и сигурност. Има хиляди правонарушения и престъпления, които не се разследват и които тормозят българските граждани. Това е ракът на нашето общество и затова един възрастен, и полусляп човек е посегнал към газовия пистолет, за да се защити. С тези думи заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки коментира присъдата от 5 години затвор, която получи Йордан Опиц за убийство при самозащита.

Представителят на ВМРО, който от самото начало се обяви твърдо в подкрепа на иконописеца, се включи в граждански протестен митинг. Участниците поискаха за пореден път Опиц да бъде помилван. Преди седмици Джамбазки изпрати писмо от името на партията до президентската институция, в което призовава Плевнелиев да bdquo;спасиldquo; Опиц от несправедливата присъда.

За съжаление жандармеристите пазят сградите на Президентството, Народното събрание и Министерски съвет, а не са там, където хората имат нужда от тях, изрази възмущението си Джамбазки.

Опиц е бил принуден да се самозащитава с преработен газов пистолет, защото българската държава не си е свършила работата. Ако е искал да убива някого, той е щял да извади законно притежаването от него оръжие и да му bdquo;махне главата до кръста. Той не го е направил, защото целта му е да се защитава, не да убива категоричен е заместник-председателят на ВМРО.

Джамбазки се обърна към събралите се с призив да продължават тази поредна битка, за да отвоюват правото си на самозащита.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст