Над 67 млн. американци са гледали първия ТВ двубой Обама – Ромни

Migration Image

Над 67 милиона американци са гледали първите телевизионни дебати в сряда вечерта между президента Барак Обама и Мит Ромни, републиканския му съперник за Белия дом на изборите през ноември, съобщават информационните агенции.

Окончателните данни на компанията Нилсън Мидиа, която измерва медийните аудитории, сочат, че 67.2 милиона са гледали 90-минутните телевизионни дебати – с 28% повече в сравнение със зрителите на първите дебати през 2008 г. между Барак Обама и републиканския му съперник Джон Маккейн, по онова време и двамата сенатори.

Аудиторията на дебатите в сряда е била по-многочислена от тези на всички телевизионни двубои между кандидати за президенти през 2004 и 2008 година.

Президентските избори в САЩ през 2012 г. ще се състоят на 6 ноември( вторник). На 17 декември Избирателната колегия ще посочи следващия президент и вицепрезидент.

Заемащият поста Барак Обама от Демократическата партия е кандидат за втори и последен мандат на тези избори.Републиканският му съперник е бившият губернатор на Масачузетс Мит Ромни.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст