Болести препарират Октопода

Прокурор Светлозар Костов стана известен с това

Болести налегнаха вече почти всички участници в мегаделото за рекет и изнудване, известно под името Октопод. Здрава засега остава само прокуратурата. До неотдавна процесът се бавеше заради скъсан менискус на един от ключовите подсъдими – Марчело Джотолов. Тъкмо лекарите изправиха на крака Марчело, ето че на ръцете им легна самият главатар на групата Алексей Петров.

Преди двадесет дни с определение на Софийския градски съд здравият доскоро като кремък каратист бе настанен в Специализираната болница за рехабилитация Банкя АД – База Ясен. Преди това експерти изготвиха петорна медицинска експертиза за състоянието на бившия съветник в ДАНС и заключението бе, че той за кратко време е рухнал физически. Сега трябва спешно да му се направят най-малко три операции – на ставите, за дискова херния и на сливиците. Според докторите оперативната намеса е неотложна, в противен случай имало дори риск за живота на подсъдимия. Докато чака това да се случи, бившата барета е потопена в един лукс, включващ басейн, тангентори, перлени вани и други атрибути в един луксозен СПА -център. Наоколо обикаля и охраната на премиера Бойко Борисов, който живее в същия квартал.

Към здравословните проблеми на основния обвиняем през настоящата седмица се прибавиха болестите и на друг от подсъдимите, който пък е напът да ослепее. На поредното заседание в процеса – в четвъртък (25 октомври), което напомняше по-скоро на лекарски консилиум, прокурорът по делото и шеф на Специализираната прокуратура Светлозар Костов запозна съда с медицински документ, представен от подсъдимия Цеко Йорданов, който си е оперирал едното око.

Доколкото разбрах, това е здравото око, но с надеждата да го спаси, тъй като има някакво напредващо заболяване… А другото му око също е проблемно, тъй като не виждал с него, коментира в кулоарите прокурорът Костов. По тази причина делото ще продължи най-рано след един месец, тъй като подсъдимият имал болничен за 30 дни.

Той има контролен преглед на 30 октомври и уговорката е, ако е достатъчно здрав, да се яви в съдебната зала на 2 ноември, но предполагам, че това няма да се случи. Усещам, че влизаме в период на ледникова епоха по делото, каза Костов, който нашумя навремето с лафа, че вързал кънките на Максим Ставийски.

Процесът бе отложен за неопределено време не само и нетолкова заради здравословните проблеми на подсъдимите, а и заради отсъствието на един от съдебните заседатели, който също се разболял.

Тази седмица бяха призовани като свидетели двама бивши министри – Богомил Бонев и Муравей Радев, както и Дора Адреева – бивш шеф на Финансов и застрахователен надзор в Министерство на финансите. Те ще бъдат разпитвани на следващи дати. Дано дотогава да не се разболее и прокуратурата. Засега обвинението държи фронта, но у нас никога не се знае докога ще продължи това.

nbsp;

nbsp;

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст