Фандъкова: Инфомирах премиера за КАРАТ С” по негово настояване

Migration Image

Премиерът Бойко Борисов поиска лично информация за проблема с транспортната фирма КАРАТ Сrdquo;. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти. Скандалът се разрази, след като съветникът от БСП Героги Кадиев разкри, че вместо 3 млн. лв. лихви на превозваческото дружество трябва да се платят едва 600 000 лева. Оказа се, че двама заместник-кметове са направили грешните изчисления, приети на доверие от Столичния общински съвет. Това доведе до изтегляне на решението по време на последното заседание на СОС.

bdquo;Господин Борисов винаги лично е назначавал проверки. Относно искането на опозицията договорите да бъдат дадени на прокурор, лично господин Борисов, като кмет тогава, е изпратил договора с bdquo;КАРАТ Сrdquo; на прокуратурата. Тя обаче не е установила нарушенияrdquo;, уточни Фандъкова.

Всеки, който има вина, ще понесе най-строги санкции, дори уволнение, закани се кметът. Тя поясни, че на 15 ноември ще получи резултатите от проверката по случай.

Не става въпрос за прикриване на някого или нещо, заяви още Фандъкова. За мен е изключително важно да разбера кой, как и защо е направил така, че вместо 600 000 лева, да дължим 3 млн. леваrdquo;, посочи още кметът на столицата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст