Селско

Migration Image

Полицейското насилие е лоша работа – следват парламентарни разпри, проверки, понякога уволнения на МВР-служители. Последният уволнен от силовото ведомство е говорителката на варненската полиция Пенчева. Жената с нежно, но знаково за тези времена име – Калинка.

За разлика от симпатичното насекомо, поредната институционална калинка дето стъпи, трева не никне. Мачка с думи, заредени с насилие. Говорителката насили брутално чувството за приличие и отговорност на телевизионния зрител, наричайки пред камерите един варненец селски глупак и самотен хулиган, който се чуди какво да прави.

Боян Боозов заслужи гнева на мощната Калинка, защото заснел трима спящи по време на работа полицаи. Щракнал униформените на улицата, както хъркат в патрулката. Като ги погледнеш, косите ти да настръхнат. Нетолкова от страх за собствената си сигурност, колкото от безпризорно увисналите им пищови в колата с широко отворени врати.

Боозов усетил, че работата става дебела, като го привикали в полицията да дава обяснения за фотографската си волност. Дебела стана обаче и работата за премиера Бойко Борисов, който се оказа кръстник на сина на Пенчева. И докато МВР-шефът странно мълчеше, справедливият кръстник нареди тя да бъде уволнена.

Въпросите обаче остават. Приключен ли е случаят, или следва продължение? В кой край на държавната софра ще кацне напъдената Калинка? Дали спящите варненски полицаи са патрулирали 12 часа, преди да полегнат, както сочи спасителната инструкция за патрулна дейност, кой знае откъде извадена за случая от ръководството на дирекцията?

Така и така са я извадили, що поне не впишат вътре, че полицаите могат да ползват прословутите стаи за почивка в хотелите! Хем да не ги е страх, че ще ги снимат…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст