Добрев: Екоорганизации ни дават за пример заради метрото

Migration Image

Най-големите световни екологични организации дават България за пример. Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев при връчването на договори за технологична модернизация по Оперативна програма bdquo;Конкуретноспособностrdquo;. bdquo;Именно софийското метро е пример за усвояването на европейски пари в полза на гражданите и околната среда и се оценява високо от всички външни организации и екологичните организацииldquo;, изтъкна министърът. Добрев обясни, че днес страната ни е получила похвално писмо от световни екоорганизации, но не съобщи кои, в което се казва, че изграждането на подземната ни железница е доказано екологично чист проект и е пример за останалите европейски страни.

В последните четири-пет месеца по bdquo;Конкурентоспособностldquo; Министерството на икономиката е разплатило 6% от целия ресурс на програмата. bdquo;Само днес например към бизнеса са преведени още 20 млн. лева. Все още обаче има огромен ресурс от средства, който очакват своите проектиldquo;, посочи Добрев.

bdquo;Освен това фирмите трябва да са по-активни в усвояването на европейските пари, което пък ще доведе до разкриване на повече работни местаldquo;, уверен е Добрев.

Договор по bdquo;Конкурентоспособностldquo; беше връчен и на бившия волейболист Любо Ганев, който не пропусна да благодари на премиера и правителството за одобрения проект.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст