Фандъкова: Преговаряме с ЕИБ за заем за ремонт на улиците

Migration Image

Столична община води преговори с Европейска инвестиционна банка за отпускането на заем, с който да подобрим пътната инфраструктура в столицата през следващите три години. Това заяви пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, след като представи светеща пешеходна пътека на бул. Васил Левски до сградата на Софийския университет Св. Климент Охридски.

Тя уточни, че общината е инвестирала и над 300 хил. лв. в осветяването и повдигането на пешеходните пътеки в столицата.

През миналата година кметската администрация е започнала да изпълнява програма за осветяването на пешеходните пътеки, като вече има готови над 260 . Според ефекта им ще се прецени дали следващите пътеки, които ще се правят по този метод.

Повдигнатите пешеходни пътеки в столицата са 35, като още 10 ще бъдат готови в края на ноември. Предвижда се над 600 тип зебра да бъдат осветени, посочи още Фандъкова.

Тя коментира вчерашните проблеми в столицата вследствие на обилните валежи. Според нея е направена добра организация за наблюдение на уличните шахти, а за тяхното почистване следи

Столичният инспекторат. Фандъкова призна, че на много места в града има наводнения не заради непочистени шахти, а заради пропадания на асфалта.

bdquo;От вчера районните кметове следят денонощно нивата и критичните участъци на реките и критичните места на пътната инфраструктура, така че да се реагира по най-бързия начин при проблемldquo;, увери столичният кмет. bdquo;Не можем да спрем дъжда, но можем да направим така, че хората да могат да се движатrdquo;, добави още Фандъкова.

През лятото са почистени над 60 речни корита и се работи по реконструкцията и рехабилитацията на общинските язовири. През 2011 година беше ремонтиран язовир bdquo;Мраморldquo;, а тази година ndash; язовир bdquo;Мърчаевоldquo;, а сега започва реконструкцията на bdquo;Суходолldquo;, поясни кметът.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст