Ураганът „Санди” отне живота на 17 души

Migration Image

Най-малко 16 души са загинали в Западна Вирджиния, Северна Каролина и Кънектикът, след като ураганът bdquo;Сандиrdquo; връхлетя Съединените щати. Един човек е загинал в Канада.

Тринайсетметрова вълна заля Ню Йорк и Ню Джърси. Без ток са 5.7 милиона души в източната част на страната. Няма електричество в университетската болница в Ню Йорк. Пациентите се местят спешно в други лечебни заведения. Седем тунела на нюйоркското метро са наводнени. Това се случва за първи път в 108- годишната история на подземната железница в града.

Атомният реактор bdquo;Ойстер Крийкrdquo; в щата Ню Джърси бе поставен във втори режим от общо четири на опасност от bdquo;необичайно събитиеrdquo;. Очаква се той да бъде залят от мощна приливна вълна.

В САЩ бяха отменени 9000 полета. Най-силно засегнати са летището в щата Филаделфия, нюйоркското летище bdquo;Лагуардияrdquo; и аеропорта в щата Ню Джърси – в Ню Арк.

bdquo;Сандиrdquo; достигна сушата в района на град Атлантик сити в щата Ню Джърси и се придвижва навътре в територията на страната. Според синоптиците ураганът вече се е срещнал с голям студен фронт от Канада и се е превърнал в bdquo;супер буряrdquo;. Скоростта на ветровете достигна 140 км. в час.

Президентът Барак Обама отмени планираното пътуване във Флорида, част от предизборната му кампания. Вместо него за там отпътува Бил Клинтън.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст