Възстановява се търговията с акциите на Наш дом България холдинг

Migration Image

От 30 октомври (вторник) се възстановява търговията на БФБ-София с емисията акции, издадена от Наш дом България холдинг АД – София (5ND), с ISIN BG1100068987, съобщиха от борсовия оператор.

БФБ-София спря временно търговията с тази и още 32 емисии от 20 март заради забавено плащане на дължимите годишни такси.

Регистрираният капитал на бившият приватизационен фонд е в размер на 5 481 696 лева, разпределени в същия брой акции с номинална стойност от по 1 лев всяка. Мажоритарният дял от 91.31% се държи от Андрей Иванов Тенев. Кен Трейд ЕАД притежава 5.02% от книжата, а останалите са собственост на дребни инвеститори.

Холдинговото дружество е наследник на приватизационния фонд Наш дом АД, койти беше регистриран от съда през ноември 1996 година. След първия етап от масовата приватизация фондът беше пререгистриран като Наш дом – България АД Холдинг през март 1998 година.

В портфейла на Наш дом България холдинг влизат четири предприятия от консервната промишленост. Предметът им на дейност е свързан с преработка на пресни плодове и зеленчуци, производство на дълбоко замразени продукти, зеленчукови и плодови консерви, конфитюри, пюрета, нектари и концентрати.

Оборудването и инсталациите, с които разполагат предприятията на холдинга, са с производствен капацитет около 20 хил. тона годишно. Продукцията се продава на вътрешния и външния пазар.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст