ЦКБ свива с 29.3% печалбата си

Migration Image

Печалбата наnbsp; Централна кооперативна банка АД – София (4CF) през третото тримесечие на 2012 г. е в размер на 7.228 млн. лева. Това означава, че тя е с 29.3% по-ниска спрямо края на септември миналата година.

В края на третото тримесечие балансовата стойност на активите на ЦКБ е 3.25 млрд. лева. Към 31 август банката заема девето място сред всички търговски банки у нас по този показател. Спрямо същия период година по-рано активите на трезора се увеличават с 15.50%, или с 436.211 млн. лева. Това е свързано с нарастването на обема на привлечените средства под формата на депозити от нефинансови институции и други клиенти.

В края на септември задълженията към други депозанти заемат над 97% от всички задължения на банката. Тяхната стойност е в размер на 2.828 млрд. лева. Нарастването на тези суми спрямо същия период на миналата година е с 16.05 на сто.

В края на деветмесечието мажоритарен акционер в банката е ЦКБ Груп ЕАД с дял от 68.56%, а Химимпорт АД държи 5.14% от акциите с право на глас. От мениджърите на дружеството в края на третото тримесечие само Сава Стойнов е имал книжа от публичната банка – 3436 броя или 0.003 процента.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст