Жертвите на Санди в САЩ са 74, а загубите – 45 млрд. долара

Migration Image

Жертвите на урагана Санди достигнаха 145 души, предават световните агенции. От тях в САЩ са загинали 74-ма, а в региона на Карибите – 71.

След преминаването на супербурята животът в североизточната част на Съединените щати бавно се нормализира. Електрозахранването частично е възстановено.

Американският президент Барак Обама посети пострадалите райони. Той обеща бърза помощ от страна на правителството на жителите на щата Ню Джърси, който е един от най – тежко засегнатите. Цялата страна в момента след това, което се случва тук. Искам да заявя, че губернаторът работи непрестанно, за да възстанови щата и да ликвидира последствията от урагана. Всички знаят колко тежък беше ударът за Ню Джърси. Ние ще направим всичко, за да помогнем. Ние сме тук за вас. Ние няма да забравимrdquo;, заяви държавният глава на САЩ.

Санди ще причин за застрахователната индустрия загуби за близо 7 милиарда долара, като сумата може и да се увеличи, прогнозира bdquo;Файненшъл таймсrdquo;.nbsp; Според bdquo;Прайс Уотърхаус Купърсrdquo; общите загуби за икономиката ще достигнат до 45 милиарда долара, превръщайки bdquo;Сандиrdquo; в един от най-скъпо струващите урагани в историята на САЩ. Само за сравнение загубите от ураган bdquo;Катринаrdquo;, ударил САЩ през август 2005 година, превишиха 100 милиарда долара, напомня изданито.

nbsp;

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст