ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Позиции

Migration Image

Избират нов шеф на БТА

Депутатите решиха предложенията за нов шеф на Българската телеграфна агенция да се събират от 8 до 21 ноември. Кандидатурите трябва да се депозират от народните представители в деловодството на Комисията по култура, гражданско общество и медии. Претендентите, които отговарят на условията, ще бъдат изслушани на открито заседание на комисията на 12 декември, а след това с явно гласуване по азбучен ред парламентът ще определи победителя. Надпреварата ще спечели този, който е получил най-много гласове с обикновено мнозинство от присъстващите. Ако двама или повече кандидати имат равен брой гласове, ще се прави второ гласуване при същите условия. А при необходимост ще се провежда и трети вот.

В тридневен срок от получаването на предложенията и документите на номинираните за генерален директор на БТА те ще се публикуват в интернет страницата на медийната комисия. При събеседването бъдещите медийни началници трябва да представят концепция за развитието на агенцията за петгодишен срок, която включва предложение за информационното, технологичното и финансовото осигуряване. Според Закона за БТА шефът й ще има мандат от пет години с право на втори такъв.

От 2003 г. генерален директор на телеграфната агенция е Максим Минчев и според запознати той е фаворитът за поста.

nbsp;

Веселин Божков остава начело на КРС

Министерският съвет определи Веселин Божков за новия-стар председател на Комисията за регулиране на съобщенията. Той заема тази длъжност от края на ноември 2007-а и сегашният му петгодишен мандат изтича в началото на 2013-а. Според информации в медиите останалите претенденти били бившият министър на транспорта Пламен Петров, който до неотдавна бе част от висшия мениджмънт на МТЕл, и ДПС депутатът Камен Костадинов. В гилдията се носи слух, че изборът на Божков се дължал на близостта му с неговия земляк – шефа на Лукойл Валентин Златев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст