Сводници в дългата сянка на Маргина

На Красимир Маринов-Големия Маргин не му пука особено

nbsp;

Неделя, 9 часа, студио на БНТ. Тече предаването Денят започва с водещи Георги Любенов и Никола Стойнов.

Любенов : Приятна компания в неделя сутрин!

Стойнов : Да, това е наистина една приятна компания в неделя сутринта

Срещу водещите е седнало семейството на популярната манекенка и актриса от сериала Под прикритие Ирена Милянкова и председателят на федерацията по ръгби Росен Чолов. Те за първи път застават заедно един до друг пред зрителите. В стаята липсват само четирите им деца.

Къде са те? – пита единият от водещите. Вкъщи са, още спят, отговаря майката. Мила, задушевна атмосфера, да се просълзи човек.

Доста актуални неща се навързаха покрай вас – телевизия, кино, игрален филм, благотворителна дейност, не знам какво още друго?, чуди се водещият.


nbsp;

През следващия месец атмосферата около двойката е коренно различна. Мястото на действието вече е заседателната зала на Специализирания съд. Милянкова рони сълзи зад черните очила, а съпругът й стои прав, безмълвен, окован с белезници и крие лицето си от камерите.

Причината е, че срещу него и срещу една млада дама от модната агенция FH-1е повдигнато обвинение за сводничество и магистратите гледат мярката им за неотклонение. Съдът решава да задържи Чолов и Ралица Любенова в ареста. Всичко това става, след като от доста време се разпространява упорит слух, че зад официалната фасада на тази агенция ръгбистът развива престъпен бизнес – търговия на жива плът. Никой от компетентните органи обаче не си прави труда да направи разследване по въпроса.

Сега се оказа, че повечето от разпитаните 20 моделки са потвърдили, че Росен Чолов и колежката им Ралица Любенова са ги навивали да изкарват допълнително пари, предлагайки услугите им на богати клиенти. Цитират се и подробности за някои от случаите. Договарянето на условията с момичетата е ставало в офиса на агенцията, за която дейност нейната собственичка Цветелина Борисова се кълнеше, че нямало нищо скрито покрито.

Най-интересното в случая до този момент е, че изплува името на един от братята Маргини. То изскочи в показанията пред разследващите на една от елитните моделки, която е защитен свидетел.

Преди да тръгнем за Турция, четирите бяхме привикани в офиса на улица Хан Аспарух и там Росен Чолов ни обяви, че ще трябва да правим секс без презервативи – включително и анален, тъй като турците били делови партньори на Красимир Маринов – Маргина. Изрично ни предупреди, че ще си имаме проблем, ако има оплакване след връщането ни. До Турция ни закара неговият шофьор Пламен, който ни върна след два дни. Всяка от нас получи по 8000 евро, половината пари отчетохме на Чолов, признава момичето на разпита в ГДБОП.

Ако всичко това е вярно, излиза, че соченият от години за един от най-големите бандити в държавата Голям Маргин вместо да се скрие в миша дупка, най-спокойно си развива бизнес под носа на властта. Какъв е този бизнес, който той върти с хора от Турция никой не знае, защото явно никой не се и интересува? От какво печели Маргина и такива като него и от какво живеят охолно – това все още е пълна енигма.

През февруари тази година съдът оправда окончателно двамата братя Маринови в процеса за убийствата на трима души. Прословутото дело продължи цели шест години и половина. Парадоксалното е, че в това дело спряганите за шефове на престъпната група бяха оправдани, но го отнесоха редниците в бандата, които получиха присъди между три и пет години затвор, потвърдени и на последната инстанция.

По-малкият от двамата братя Николай Маринов – Малкия Маргин, изчезна малко след убийството на журналиста Боби Цанков в първите дни на 2010 г., когато бе обявен от прокуратурата за един от поръчителите на разстрела. Близо три години изтекоха оттогава, но името му и снимката му безрезултатно стоят в графата Издирвани лица на сайта на Интерпол. Вероятно той все още не е открит заради подвеждащата информация относно неговия ръст – 174 сантиметра. Тази височина е доста съмнителна за дребничката му фигура.

Когато братята бяха оправдани по обвинението за убийствата, проблемите им с правосъдието изглеждаха приключили, защото междувременно един прокурор бе свалил тихомълком и обвиненията за разпространение на дрога срещу Красимир Маринов. Но държавното обвинение все пак поиска от ВКС да разреши да се възобнови разследването. В началото на тази година върховните съдии се съгласиха и така се стигна до повторно обвинение срещу Маргина, срещу Стефан Бонев-Сако и още 14 души.

Мина почти цяла година обаче, откакто бе подновен този процес, а по него няма никакво движение или поне няма информация за някакво развитие. Самият Маринов-старши преди време заяви в писмо до столичен вестник, че не само не се занимава с трафик на наркотици, но и твърдо е против тяхната употреба.

Сега името на Маринов изскочи и в актуалния процес за сводничество срещу шефа на федерацията по ръгби. Освен че извади отново на показ името на сикаджийския бос в контекста на търговията с жива плът, съдебното дирене срещу Чолата е напът да разбие на пух и прах и твърдението на бившата приятелка на сикаджийския бос Жени Калканджиева, че манекенките в България не са скъпи жрици на любовта. Обвиненията на прокуратурата в случая Чолата са налице, но кой за кое казва истината, ще се разбере разкритията в спецсъда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст