Износът ни се е увеличил с 11.1% от януари до октомври

Migration Image

Износът на България за трети страни се увеличава с 11.1% от януари до октомври 2012 г. спрямо съответния период на предходната година и е в размер на 13.9 млрд. лева. Основните ни търговски партньори са Турция, Китай, Русия, Сърбия, Македония и САЩ, които формират 51.4% от износа за трети страни. През октомври експортът се е повишил с 22.7% спрямо същия месец на предходната година и надвишава 1.5 млрд. лева. Това сочат данните на Националния статистически институт.

Вносът на България от трети страни за първите десет месеца на 2012 г. се увеличава с 12.8% спрямо съответния период на предходната година и е на стойност 17.3 млрд. лева. Най-голям е стойностният обем на стоките, внесени от Русия, Турция, Китай и Украйна.

През октомври 2012 г. вносът на България от трети страни нараства с 18.3% спрямо същия месец на предходната година и е в размер на 1.9 млрд. лева.

През първите десет месеца на 2012 г. от България общо са изнесени стоки на стойност 33.8 млрд. лв. и спрямо съответния период на предходната година износът се увеличава с 2.2%.

През октомври 2012 г. общият износ е в размер на 3.6 млрд. лв. и се увеличава с 2.8% спрямо същия месец на предходната година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст