Павлова обвини кмета на Перник за непочистения път до Радомир

Migration Image

Кметът на Перник Росица Янакиева е виновна за непочистения път до Радомир. Това обяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова пред журналисти в Агенция bdquo;Пътна инфраструктураldquo;. Тя призова кметицата от БСП да обърне внимание на разчистването на снега, което, по думите й, е задължение на общината, въпреки че проблемният участък е от републиканската пътна мрежа.

През последните няколко дни този път тенденциозно не се поддържаше, заяви Павлова. Тя добави, че обяснението на местните власти за недостиг на средства било нелогично, тъй като улиците в самия Перник са почистени добре. Регионалният министър предупреди, че пътната агенция ще отнесе въпроса до съда, ако община Перник не поднови поддръжката на пътя. Освен това в края на сезона снегопочистващите фирми ще бъдат санкционирани.

След вчерашните обилни валежи от сняг обстановката в страната е стабилна и няма критични участъци, посочи още Павлова. Само през нощта пътищата в страната са обработвани от 900 снегопочистващи машини.

bdquo;Този път зимата не ни изненада и в страната няма критични участъциldquo;, доволна е регионалната министърка. Най-критично през миналата нощ е било движението в участъците Юндола ndash; Белово и Батак ndash; Доспат, но сега и в тези райони движението е възстановено.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст