Гугушева иска да бъдат проверени всички сигнали срещу нея

Migration Image

Кандидатът на СДС за конституционен съдия Галя Гугушева е изпратила отворено писмо до председателя на правната комисия в Народното събрание Искра Фидосова, в което настоява да бъдат сезирани всички компетентни институции, а те на свой ред да извършат необходимите данъчни, имотни, финансови проверки, както и за конфликт на интереси. Това съобщи пресцентърът на СДС.

Искането е по повод постъпилите сигнали срещу нея.

Тъй като доходите и имотното ми състояние и това на моя съпруг са ясно регламентирани и прозрачни, то резултатите от посочените проверки следва да излязат в изключително кратки срокове. Силно се надявам това да се случи преди гласуването на моята кандидатура в пленарна зала, защото като професионалист считам, че именно това е правилният начин – да се изяснят всички факти, на база на които да бъде взето решение и да не се създава възможност за задълбочаване на създалата се институционална криза, посочва Гугушева в писмото си до Фидосова. Като гражданин на Република България вярвам в нейните институции и не се съмнявам в тяхната безпристрастност и ефективност, посочва още кандидатът на СДС за конституционен съдия.

В мотивите си за писмото Галя Гугушева посочва, че с предизвиканите проверки се надява да бъдат преустановени всякакви спекулации, свързани с нея и нейното семейство и дебатите да продължат с оглед на професионалните й качества, заради които е била предложена от СДС за член на КС.

Копия от писмото има до председателя на парламента Цецка Цачева, президента Росен Плевнелиев и премиера Бойко Борисов.

Гугушева вече е сезирала комисиите към ВСС по Професионална етика и превенция на корупцията и По предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и взаимодействие с инспектората към ВСС.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст