Кабаиванов: Гугушева оттегля кандидатурата си за конституционен съдия

Migration Image

Номинираната от СДС за конституционен съдия Галя Гугушева оттегля кандидатурата си. Това съобщи лидерът на сините Емил Кабаиванов. bdquo;СДС няма да обсъжда издигането на нов кандидат за конституционен съдия, докато не бъде променен механизмът за подборldquo;, посочи Кабаиванов на пресконференция след редовното заседание на партията.

Според него от тук нататък преди да се представи, която и да е кандидатура, трябва да се промени механизмът за издигане и подбор на член на Конституционния съд. Преди това обаче трябва да се спре със задкулисието в българската политика и договорките тип bdquo;кръгла масаrdquo;.

bdquo;Кандидатурата на един достоен професионалист, какъвто е прокурор Галя Гугушева, беше омаскарена от хора, които не са преставали да представят компроматиldquo;, изтъкна лидерът на СДС. Кабаиванов благодари на Гугушева за смелостта, която е проявила, когато е приела да бъде кандидат за конституционен съдия.

Вчера на пресконференция в Костинброд стана ясно, че ГЕРБ отказва да подкрепи номинацията на Галя Гугушева за конституционен съдия заради сигналите срещу нея. Затова от партията очакват да бъде обявена нова процедура за избор на конституционен съдия от квотата на Народното събрание.

bdquo;ГЕРБ и СДС ще направят нова номинация. Надяваме се, че тя ще бъде безспорна, обединяваща и за останалите представители в парламента. Кандидатурата ще бъде предложена от СДС, каза вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст