Новите цени на парното ясни до седмица

Migration Image

Намалението на цената на природния газ ще е по-голямо от предложеното от Булгаргаз ndash; 9.3 процента. Това обеща председателят на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев по време на национална дискусия за цените на газа.nbsp; До края на седмицата ще станат ясни какви ще са новите цени на парното, поясни шефът на ДКЕВР.
Според Семерджиев някои топлофикации ще успеят да свалят цената на топлинната енергия близко до намалението, което беше постигнато за цената на газа. При други обаче може да не настъпи такава промяна. По думите му понижението зависело от внедрените в топлофикационните дружества технологии и това доколко производството им е ефективно. При всички положения обаче цените на топлото ще паднат поне със 7 процента.
От своя страна изпълнителният директор на столичната топлофикация Стоян Цветанов обясни, че няма вариант, при който цената на парното в София да се увеличи. Той допълни, че очакваното от него поевтиняване е в размер на около 5 на сто плюс минус 1 процент.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст