Премиерът на Мали подаде оставка

Migration Image

Министър-председателят на Мали Шейх Модибо Диара подаде оставка. Това се случи само няколко часа след като бе арестуван от войници, участвали във военния преврат през март. Даира бе задържан докато се опитваше да напусне страната и да отпътува за Франция.

Аз шейх Модибо Диара се оттеглям с цялото си правителство във вторник, 11 декември 2012, съобщава нервно Диара, в изявление, разпространено по държавната телевизия. Първоначално не беше ясно дали той подава оставка по своя воля или е бил принуден със сила.

Според Бакари Марико, говорител на групата от войници от мартенската революция, Диара е арестуван, защото не е работил усилено върху проблемите на нацията и за интересите на страната. Държавата е в криза, а той блокираше работата на институциите., коментира Марико.

Ареста на Диара и последвалата оставка ще усложнят усилията за стабилизирането на Мали. Развитието в местността Сахел, чиито северни пустинни части са окупирани от Ал-Кайда, ще затрудни действията на африканските и международните представители да организират спасителна операция, която да изведе страната от кризата и да обедини нацията.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст