Паркираме безплатно в метрото, ако имаме карта за градския транспорт

Migration Image

Безплатно ще на фуферните паркинги на метрото хората, които имат карта за целия градски транспорт в София. Това реши днес на редовното си заседание Столичният общински съвет.

Предложението бе на председателя на транспортната комисия и общински съветник от ГЕРБ Радослав Тошев. Подобно предложение беше направено и от съветниците на БСП.

Новото решение ще влезе в сила от 1 февруари 2013 година. Безплатното паркиране обаче ще е възможно само в работното време на подземната железница, като през нощта цената ще е 50 ст. на час.

С една карта за целия градски транспорт ще може да се паркира само един автомобил. Тепърва предсто и да бъде настроена техниката, която ще отчита картата за градския транспорт на входа.

Запазват се останалите правила за ползване на буферните паркинги. Така ако използваш метрото на влизане в столицата, имаш право на два часа безплатен паркинг, след което престоят се заплаща по 50 ст. на час. За свободно ползване на паркингите се запазва цената от 1 лев на час. Целта е да се стимулира използването на буферните паркинги, в които бяха вложени хиляди левове заедно с изграждането на метрото, като засега местата за паркиране са общо 3 хиляди.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст