Борисов поиска шумоизолиращи стени и на магистралите

Migration Image

Премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова предсрочно откриха кръстовището на две нива на бул. bdquo;Акад. Ив. Евст. Гешов и ул. bdquo;Георги Софийски в столицата, което глътна 11.8 млн. лева.
Обектът ще бъде окончателно завършен през пролетта, тъй като за последният пласт асфалт е необходима температура от 5 градуса. По думите на столичния кмет трябва да се изчака до края на зимата, за да може шосето да се направи качествено. bdquo;Не си струва до тогава обектът да не се използваldquo;, посочи Фандъкова.
На единият тротоар, който също не е довършен, ще бъде изградена велоелоалея. Подменени са всички топлопроводи и канализационни тръби, минаващи под кръстовището, като междувременно са били засадени нови 360 дръвчета.
bdquo;То разполага и с шумоизолиращи панели и стени, които да ограничат шума от трафикаldquo;, изтъкна Фандъкова. Тя подчета, че подобни съоръжения се правят за първи път у нас. Стойността им е 500 хил. лв. и са поставени за сметка на изпълнителя на проекта.
bdquo;Много ми харесаха тези панели, защото се правят от дървесина. Ще говоря с регионалния министър Лиляна Павлова да ги използваме и по магистралите, които предстои да се строятldquo;, заяви от своя страна Бойко Борисов. Той допълни, че хората може да са недоволни като се строи, но според него ясно осъзнават, че като минат няколко месеца ще имат инфраструктури, които ще траят десетилетия.
Премиерът коментира и финализирането на завода за смет.nbsp; Министерство на екологията и общината вече са подписали всички необходими документи за изграждането му. Проектът е на стойност 180 млн. лева, а парите за него ще бъдат отпуснати от Брюксел.bdquo;Това беше последното обещание, което много ми тежеше и сега вече мога да се похвала, че ще успеем да свършим и това, подчерта Бойко Борисов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст