Русе разкрива бизнес идеите си пред инвеститори

Migration Image

Посланикът на Република Корея у нас Н.Пр. Чън Би-Хо е имал среща с кмета на Русе Пламен Стоилов, съобщиха от общината. В срещата са участвали и зам.-кметът по Европейско развитие Страхил Карапчански и началникът на отдел Култура и директора Международния фестивал Мартенски музикални дни Ива Чавдарова.

Дипломатът е заявил жив интерес към фестивала и кметът е отправил покана към него и съпругата му, която е художник, да присъстват на авторитетното музикално събитие през 2013 година. Заедно с това ще бъде изготвена специална програма на посланика, която ще му даде възможност да се запознае и със забележителностите в Русе и региона. Посланик Чън Би-Хо е приел и поканата да изнесе лекция в Русенския университет. Коментирана е и възможността за участие на корейски артисти в изданието на Международния фестивал Мартенски музикални дни през 2014 година.

Дипломатът е бил запознат и с възможностите за инвестиции в Община Русе. Градът разполага с терени, които е готова да предостави на чужди инвеститори, които искат да разширят производството и дейността си тук. Подходящи условия за всички тях са създадени и в съществуващите индустриални паркове и зони. Скоро предстои общината да стане собственик и на Летище Щръклево и вече се търсят потенциални инвеститори за съживяването му, обяви кметът на дунавския град.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст