Тръгна делото срещу българин, обвинен в жестоко убийство на британка в Тенерифе

Migration Image

Българинът Деян Деянов, обвинен в убийството на британска пенсионерка преди две години в Тенерифе, заяви пред съда, че няма спомен да е живял на Канарските острови. Това съобщава Би Би Си.

В показанията си 29-годишния младеж посочва, че е бил обладан от гласове, които му разкрили, че той е ангел на Исус Христос, който ще създаде нов Йерусалим. Те направляват моите действия. Понякога ми казват убий, бий се, удари, моли се., допълва още подсъдимия. Деянов призна и употребата на кокаин и LSD преди ареста му.

Дженифър Милс-Уестли, 60-годишна пенсионерка от Норуич, беше намушкана многократно с нож, след което и била обезглавена в магазин в курортния град Лос Кристианос през май 2011 година.

Деянов до момента отрича, че е извършил убийството.

Предполага се, че жената е умъртвена с два 22-сантиметрови ножа, които бяха показан пред деветимата съдебни заседатели от журито. По време на процеса бяха изслушани и свидетелските показания на Давид Балсамо, италианец, който е живял пет години в Тенерифе. Той е видял Деян да излиза от магазина с окървавени ръце и дрехи.

Адвокатът на подсъдимия Франсиско Белтран пледира, че неговият клиент не е извършил престъпление. Той потвърди, че е Деянов е болен от шизофрения и е живял на улицата без да се подлага на лечение.

Съдът ще продължи разглеждането на делото в сряда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст