Мартин Димитров: ГЕРБ и Борисов избягаха от всякаква отговорност

Migration Image

bdquo;В момента държавата няма пилот в самолета, което е особено опасно предвид състоянието с монополите и цялата криза, в която се намира държавата. Това заяви на брифинг в парламента съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров. Според него Борисов е допуснал сериозна грешка, защото е оставил държавата в пълен хаос.

bdquo;Няма да има правителство, няма да има ДКЕВР, защото Юлияна Иванова подаде оставка, а и няма кой да я смени. Парламентът трябва да приеме нов закон за избор на тази комисия и това вероятно няма да се случи. Няма и Конституционен съд, защото ГЕРБ не можаха да изберат негов съставldquo;, коментира още Мартин Димитров.

Според него с подадената оставка Борисов е избягал от всички проблеми. Причината е, че за три години той не се справи с монополите. bdquo;Хората ще получат нови високи сметки, а до изборите вероятно няма да заработи нито един контролен органldquo;, смята още той.

На въпрос дали Синята коалиция ще участват в преговори за съставяне на ново правителство, другия й съпредседател Иван Костов обясни, че няма да отговаря на ултиматумите на ДПС. bdquo;Ние не сме Бойко Борисов, за да се поддаваме на исканията на БСП и ДПС. Ще преценим как да постъпим в зависимост от конкретната обстановкаrdquo;, категоричен бе лидерът на тъмносините.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст