Цветанов: В мътни води някой се опитва да лови риба

Migration Image

Опозицията, която настояваше правителство да подаде оставка, сега трябва да формира служебен кабинет и да проведе честни избори. Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър в оставка Цветан Цветанов преди заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента, с което потвърди тезата на премиера в оставка Бойко Борисов, лансиране вчера при връщането на мандата.

Според Цветанов при тези протести поведението на Министерството на вътрешните работи било изключително толерантно. Той благодари на гражданите, които са се съобразили с призива да не се поддават на провокации и отново посочи, че има тъмни среди от организираната престъпност, които са се възползвали от обществените протести срещу високите сметки. Някой иска в мътни води да лови риба, каза вицепремиерът в оставка, без да уточни кого визира.

В отговор на въпрос как ще се отрази служебното правителство на разследването на атентата на летището в Сарафово, Цветанов, каза, че има безпокойство у партньорите ни. Убеден съм, че служебното правителство ще има една единствена роля ndash; да не възпрепятства добрите политики на сегашното управление и да проведе честни и демократични избори, заключи той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст