Сидеров: Най-важното е отнемане на лицензите на ЕРП-ата

Migration Image

Най-важните мерки, които трябва да се предприемат са, отнемане на лицензите на ЕРП-тата, промени в Изборния закон и в Закона за енергетиката. Това заяви лидерът на Атака Волен Сидеров, след като напусна Консултативния съвет по национална сигурност при президента, тъй като призивът му да бъдат допуснати медиите по време на дискусията бе отхвърлено. bdquo;Ако Народното събрание остане да работи 10 дни може да ги приеме и едва тогава да се разтури и да се прави служебен кабинет, каза още Сидеров.

Той обясни защо е напуснал съвета. Спокойно може да кажем, че има извънредни обстоятелства. Нека медиите предават това, което говорим, защото няма представители на протестиращите. Да бяха поканили инициативни комитети да слушат като гости. Пак ще остане съмнение, че там на затворено политическите сили се сговарят нещоrdquo;, заяви още Сидеров.

Какво да се договарям с Доган, Лютви Местан, Станишев или с Красимир Велчев, който не се обажда през целия съвет е там като една мебел. Какво да се уговарям с Цветанов, който ще ми каже, че криминални структури са нахлули сред протестиращите или пък с безпомощното докладче на ДАНС, пълно с клишета и глупости, заяви в типичния си емоционален стил лидерът на Атака. Според него нищо градивно няма да се случи по време на Консултативния съвет , който предварително е предрешен от държавния глава. Той показа пред журналисти становище на КСНС, предварително написано от Росен Плевнелиев и изпратено до парламентарните сили. Вече е написано това, което след 4 часа ще излезе да каже , посочи Сидеров. Според него в становището има банални клишета. Предлагат се три стъпки, според които Народно трябва да изрази своята позиция по политическата и социална криза и по неотложните мерки за снижаване на общественото напрежение. Кои мерки? Народното събрание днес ги отхвърлиrdquo;, заяви Сидеров.

Тук са седнали да разсъждават за националната сигурност и какво може да стане. Това, което правят, може да доведе до нова ескалация на социално напрежение с непредвидими резултати. Опитах се да предотвратя това и не искам да мисля докъде може да доведе, каза още лидерът на Атака.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст