Цветанов: Ако ГЕРБ спечели, Бойко Борисов ще бъде премиер

Migration Image

Ако ГЕРБ спечели изборите, министър-председател ще бъде Бойко Борисов. Това заяви вицепремиерът в оставка Цветан Цветанов, като направи връзка с вчерашното изявление на лидера на БСП Сергей Станишев, който декларира, че няма да бъде премиер, дори левицата са спечели предстоящия вот.

Цветанов коментира и обявената от президента дата 12 май за най-подходяща да се проведат изборите. Ще се съобразим с това, което беше казано от президента, и оттук-нататък най-важното е всяка една политическа партия, всеки един гражданин, който бъде подкрепен от 5000 подписа, да има възможност да се регистрира, и всеки един, предполагам, че концентрира вниманието си върху тона, заяви министърът в оставка.

Той се спря и върху ескалиращото напрежение по време на протестите. Призоваваме да няма агресия, а да има толерантност. Когато отиваш на мирен протест, не трябва да носиш бокс, палка и други забранени средства. Такъв бе и призивът на Антон Кутев от БСП, който явно е имал информация. Не знам защо тя не бе подадена на компетентните органи. Явно, ако участваш в такава организация, би трябвало и да не споделяш такава информация, заяви още Цветанов.

Според него при създалата се ситуация много политиците и политическите партии ще се плъзнат по популизма, за да кажат това, което искат да чуят хората по улиците. Целта е да извлекат дивидент от присъединяването към протеста. Убеден съм, че това е част от сценария, който е бил планиран още в началото на тези протести от определени икономически, икономически, криминални структури. Но аз съм убеден, че българските граждани ще подходят много трезво и разумно и няма да се подадат на подобна спекулация и влияние, каза още Цветанов.

Той коментира и наследството, което оставя във вътрешното ведомство. Задълженията на МВР към момента са 13 милиона лева, а когато встъпих в длъжност, те бяха 46 милиона лева, посочи Цветанов.

Той категорично отхвърли твърденията на Сергей Станишев, че в последните си дни правителството извършва неизгодни договори и сделки и изнася важни документи от министерствата . Това е нормално от бившия премиер Станишев, защото самият той изнесе много материали, които не бяха открити, когато встъпи в длъжност новото правителство, заяви министърът в оставка.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст