Велчев: Президентът ще намери подходящите за кабинет, но няма да сме ние

Migration Image

Президентът Росен Плевнелиев излезе като обединител на нацията. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев по повод обръщението на държавния глава в Народното събрание. Според него трябва да се намали напрежението в цялото общество. bdquo;Oт анархия никой няма да спечели. Ще спечелят определени кръгове, които целят и те целенасочено са работили по този въпросldquo;, допълни още Влечев.

bdquo;Ние не можем да очакваме от служебното правителство излизане от кризата. Преди всичко аз се надявам, че чрез новият ппарламент ще има по-голяма степен на легитимност и по този начин ще се състави правителство, което естествено че ще работи за развитието на държаватаldquo;, посочи още Велчев. Той обяви, че сегашното Народно събрание ще продължи да работи и идната седмица, а програмата му ще включва най-неотложните законопроекти и решения. Шефът на парламентарната група на ГЕРБ потвърди, че партията няма да участва в създаването на служебен кабинет и изрази надежди, че президентът ще намери най-подходящите хора за целта.

bdquo;Ние сме за това да се вливат нови лица, но трябва да има приемственостldquo;, коментира още Велчев. Ако се върнем в съвсем близкото минало, едва ли щеше да се въведе този начин на гласуване – да се накарат народните представители да идват на работа, да се замразят заплатите на народните представители, посочи Велчен. Според него може би дори той самия трябва да си тръгне от парламента, защото в управлението трябвало да има нови лица. Преди това обаче структурите на партията трябвало да направи анализ и нови предложения.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст