Цветанов: Социологическите изследвания не са обективни

Migration Image

Последните социологическите изследвания не са съвсем обективни. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, след като внесе документите за регистрация на партията в ЦИК за предстоящите парламентарни избори. Той уточни, че различни политически сили поръчват анкетите, поради което няма как всеки един резултат да бъде напълно точен.

bdquo;От Националния предизборен щаб сме поръчали социологически изследвания, но не ги обявяваме публично. Резултатите, които бяха изнесени от вчерашните изследвания не отговарят на това, което ние имаме в нашия щабrdquo;, посочи още Цветанов.

Още днес започват разговори с всички областни и общински структури, за да се обсъдят направените кандидат-депутатски номинациите. Социологическите изследвания ще помогнат за избистряне на листите, каза още Цветанов.

bdquo;На 12 май българите ще могат да се възпозлват от конституционното си право, което е нормално за провеждането на демократични и прозрачни избори. Тогава ще можем да дадем отговори на всички тези въпроси, дали гражданите дават оценка на ГЕРБ да продължи напред или трябва да има друга конфигурация в бъдещо управление на странатаrdquo;, каза още Цветанов.

Заместник-председателят на ГЕРБ коментира и скандала с шефа на Информационно обслужване,избухнал след изявлението му, че няма да допусне отново идването на власт на Тройната коалиция. Заради тези думи БСП и ДПС поискаха неговата оставка.

Михаил Константинов е изключително голям капацитет и трябва винаги да разчитаме на експертизата и експертите, а не на политически лица, които при Тройната коалиция оглавиха Информационно обслужване, заяви Цветан Цветанов.

През последните 23 години реално винаги е участвал като експерт в произвеждането на изборите, каза още Цветанов в подкрепа на проф. Константинов.

По традиция от евровота през 2007 г. ГЕРБ се регистрира първа в ЦИК. Искра Фидосова, която предружаваше Цветанов, обяви, че са събрани 55 213 подписа при необходими 7000 валидни за регистрация.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст