От днес започна регистрацията за изборите

Migration Image

Приемането на документи за регистрация на партии и коалиции в Централната избирателна комисия (ЦИК) за парламентарните избори започна днес (19 март) от 9 часа, съобщиха от комисията. Както е известно с указ на президента Росен Плевнелиев изборите за народни представители ще се състоят на 12 май тази година.

Както преди четири години и сега младежите от ГЕРБ дежуриха пред сградата на ЦИК, за да може партията им отново да се регистрира първа за парламентарните избори.

Документи за регистрация на партиите и коалициите от партии за участие в изборите за народни представители ще се приемат в сградата на Народното събрание, пл. Княз Александър І № 1, вход откъм Ларгото, зала Света София. То ще се извършва всеки ден от 9 до 17 часа. Крайният срок за подаване на документи за регистрация на партия е 18 часа на 27 март, а документите на коалиция от партии ще се приемат до 17 часа на 1 април.

Промени в състава на коалиция от партии могат да се правят до 17 ч. на 1 април, а подаването на документи за промени в състава на коалиция от партии, изразяващи се в напускане на партия от коалицията от партии, може да става до 17 ч. на 6 април.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст