Станишев: Изборите не са състезание по красота

Migration Image

bdquo;Изборите не са състезание по красота и атлетизъм.ldquo; Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по повод появилата се информация, че двукратната олимпийска вицешампионка по борба Станка Златева ще оглави листата на ГЕРБ в Сливен. Според лидера на социалистите партията на Бойко Борисов ще се опита да скрие виновниците за разрухата, като изкарат напред известни лица. Това обаче не бил подходът и стилът на БСП. Затова левицата ще търси хора с активна гражданска позиция и доказали се професионалисти в своя бранш за водачи на листите, подчерта Станишев.

Той анализира ситуацията в страната след края на управлението на Бойко Борисов, като акцентира върху лошото управление на парите от Брюксел. bdquo;Хвалбите на Борисов за доброто усвояване на европейски средства са поредната лъжа на ГЕРБ. Българското общество трябва да знае цялата истина за кабинета bdquo;Борисовldquo;, коментира разпалено лидерът на БСП. Според него се е оказало мит твърдението на бившия премиер за 100% усвояване на еврофонодвете. Затова съществувала реална опасност страната ни да изгуби безвъзвратно над 800 млн. евро по всички програми до края на 2013 година. Станишев припомни постиженията по време на Тройната коалиция. Тогава, по думите на соцлидера, нямало безвъзвратно изгубени фондове, докато сега опасността е много реална. Най-тежко било положението в бившето ведомство на земеделския министър Мирослав Найденов, където сега били неусвоени 110 млн. евро и има опасност да бъдат изгубени още 80 млн. евро по Програмата за развитие на селските райони.

Станишев направи и паралел с класацията на страните на ЕС по усвояване на средства от еврофондове по време на неговото управлениеnbsp; и по времето на Борисов. Според лидера на БСП при Тройната коалиция страната ни е била в златната среда, а сега е на дъното на класацията.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст