Ракетен обстрел от Газа при визата на Обама в Израел

Migration Image

Две ракети са били изстреляни от Ивицата Газа към южните части на израелския граничен град Сдерот, по време на посещението на американския президент Барак Обама в еврейската държава.
Няма жертви и пострадали, нанесени са единствено материални щети, съобщава полицията. За момента никой не е поел отговорност за атаката.
По време ракетното нападение държавният глава на САЩ е бил в Йерусалим, който е само на 80км. от Сдерот.nbsp; Атаката е извършена часове преди визитата му в Рамала, където ще проведе разговори в палестинския президент Махмуд Абас.
Това е вторият път, при който от Газа обстрелват с ракети Израел, след сключеното примирие между двете враждуващи страни, което сложи край на осемдневната война през ноември.
Като президентски кандидат през 2008-а, Обама посети израелския град Сдерот. Тогава той се срещна с местните жители и разгледа изложба от ракетни останки.
Бях в Сдерот и видях деца, които просто искат да израстнат без страх. Днес видях отново как сигурността на Израел може може да се измери само в мили и минути. Това заяви Обама по време на пресконференция в Йерусалим.
Американският президент е на тридневна визита в Израел, Западния бряг и Йордания, но няма да посети Газа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст