Wizz air пуска евтини полети до Париж и Киев

Migration Image

Нови три линии от София до Киев (Украйна), Ларнака (Кипър) и Париж (Франция) пуска нискотарифната авиокомпания Wizz Air. Новината бе съобщена от мениджъра по корпоративните комуникации на дружеството Даниел де Карвало.

От 19-ти и 20-ти юни се очаква да започнат и полетите до кипърския летен курорт Ларнака и френската столица. Самолетните билети и до двете дестинации ще струват по 74.99 лева. До островната държава ще има между един и два полета седмично, а до Париж ще летят между два и три самолета седмично.

Маршрутът по линията София – Киев пък ще стартира от 6-ти юли, а цената на билета ще е 64 лева. Самолета ще излита всеки вторник, четвъртък и събота от 14:20 часа.

Хората не искат да харчат много пари за два или три часов полет. Силно вярваме, че Киев е дестинация, която предлага нещо за всеки. Освен всичко друго пътниците ще пътуват на една добра цена като 64 лева, а и ще пристигат директно до украинската столица, а няма да им се налага да се прекачват в Москва или Истанбул, както е с други авиолинии, каза Даниел де Карвало.

Той добави още, че авиокомпанията Wizz Air, която е основана през 2003 г. в Унгария се развива много добре на фона на икономическата криза. През 2012 г. превозвачът е обслужил 12 млн. пътници. Фирмата притежава 39 самолета Еърбъс А 320 с 180 места и обслужва 260 линии в 30 страни. Тя има и 16 бази в девет страни, като България е сред тях.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст