Плевнелиев: Държавата е в дълг към запасното войнство

Migration Image

Държавата и обществото са в дълг към запасното войнство. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който откри в Централния военен клуб в столицата Осмия конгрес на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. В хода на провежданите през последните повече от 20 години военни реформи голяма част от съкратените от армията военнослужещи са оставени на произвола на съдбата, без работа и без държавна грижа, посочи още Плевнелиев.

Съюзът на офицерите и сержантите от резерва и другите военнородолюбиви организации са призвани да бъдат партньор на държавните институции и на местната власт при решаването на въпросите на отбраната и на сигурността на страната и при разработването на политиките, концепциите и законите в областта на националната сигурност, каза още държавният глава.

bdquo;Надявам се още тази година да бъдат приети законите, каза още дър, свързани със сигурността на страната и дейността на специалните служби. Разчитам много на родолюбивото войнство при изпълнението и на останалите приоритети в сектор Сигурностldquo;, допълни президентът.

Плевнелиев благодари на Съюза на офицерите и сержантите от запаса за техния принос във военно-патриотичното възпитание на младото поколение, за подготовката на резерва и на доброволните формирования към общините за действия в условия на бедствия и кризи. bdquo;България и българските граждани имат нужда от знаещи, можещи, дисциплинирани, организирани и отговорни хора, каквито са офицерите от запасното войнствоldquo;, заяви още Росен Плевнелиев.

bdquo;Убеден съм, че усещането на хората за надеждни и работещи институции може да бъде превърнато в реалност само при равнопоставен диалог, партньорство и еднопосочност в действията на всички насldquo;. Това заяви от своя страна министърът на отбраната Тодор Тагарев. Той благодари на присъстващите бивши военни за всеотдайността и професионализма, с които години наред допринасят за авторитета на Българската армия и изрази признателност за усилията им по съхраняване и почитане на националната и военната памет, бойните традиции и воинските добродетели на нашия народ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст