Бозов изнесе скандални нарушения за кметските избори във Варна

Migration Image

ldquo;Установихме 59 недействителни протокола, като в 45 от тях има фрапантни разминавания между записаните резултати и реалния брой гласовеrdquo;. Това обяви пред журналисти независимият кандидат за кмет на Варна Христо Бозов, след като вчера кандидатът на ГЕРБ Иван Портних спечели повече гласове на балотажа.

Той бе категоричен, че не признава резултатите от вота и ще ги обжалва пред Общинската избирателна комисия, след като бъдат обявени резултатите от Централната избирателна комисия.

ldquo;Ако не получим задоволителен отговор, ще поискаме касиране на изборите по съдебен пътrdquo;, заплаши той.

Бозов изтъкна някои от по-фрапантните нарушения. bdquo;В една от секциите е записано, че са гласували 707 души, а в урната са открити 220 бюлетини, като 116 от тях са действителни. В същото време аз получавам 100 гласа, а Портних ndash; 116rdquo;, обясни още загубилият кандидат. Той изтъкна, че ще поиска и проверка на всичките 1370 невалидни бюлетини.

Бозов потвърди, че е посещавал ромската махала в морския град. По думите му по този начин той е искал да се запознае с проблемите на хората. Той определи поведението на Портних към ромите високомерно и допълни, че хората не бива да се делят по етнически признак.

Независимият кандидат още веднъж изтъкна, че ако Иван Портних застане начело на Варна, статуквото в общината няма да бъде разбито, а ще се затвърди.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст